Swoppit Guide 2022

Laga Huawei Mobil - Guide 2022

Huawei P serien – Huawei Mate serien – Huawei Honor Serien – Huawei Y6 & många fler modeller

Behöver du laga din Huawei? Då har du kommit helt rätt! Varmt välkommen till Swoppits stora guide om vad du bör tänka på när du ska laga Huawei.

Här listar vi några av de vanligaste problemen som behöver åtgärdas och lagas på Huawei, tips och tricks på hur du kan få din mobil att kännas som ny längre, och rekommendationer på hur du bör tänka kring reservdelar och vilken reparatör du går till.

Vi ger även några tips på hur du själv kan laga din Huawei, häng med!Det finns många guider där ute för hur man kan laga sin telefon själv; många säger även att man kan spara tusenlappar. Men att lämna in den till en reparatör, som är expert på att laga huawei, sparar dig både tid och energi. Hur du gör i slutändan är såklart helt upp till dig, men här har du några tips på vägen.


Vanligaste reparationer av Huawei

Vi har sett det mesta i våra butiker, allt från små sprickor till stora problem. Men att försöka laga telefonen, i stället för att köpa en ny, är smart och hållbart för både plånboken och miljön. Det är inte omöjligt att din huawei med lite kärlek när du ska laga din huawei kan få den att kännas nästan som ny igen.


Byte av glas eller skärm

Den allra vanligaste reparationen på mobiler av alla märken, inte bara Huawei alltså, är att man råkat tappa telefonen i marken och skärmen har spräckt. Hur hårt specialglas som tillverkarna än må använda finns alltid risken att skärmen spricker när den åker i marken. Har man rejäl otur kan hela LCD-skärmen behöva bytas, i andra fall räcker det med att byta ut glaset.


Byte av batteri

Ett batteri håller inte för evigt, och redan efter ett - två år kan man märka att mobilen laddar ur snabbare, tar längre tid att ladda eller helt enkelt är opålitligt. Att ge sin telefon ett nytt batteri förlänger livet på din Huawei rejält!


Andra vanliga lagningar av Huawei

Förutom att byta glas, skärm eller batteri är de här några av de vanligaste problemen vi stöter på när vi ska laga Huawei:

 • Lagning av kamera; framkamera (selfiekameran) eller bakkamera
 • Lagning av mobilens olika uttag: ladduttaget, hörlursuttag
 • Lagning av mobilens knappar: volymknappar, kamera, startknapp/powerknapp
 • Lagning av mobilens ljudenheter: mikrofon, högtalare, vibration

Priset

Det kan vara lockande att söka runt efter den billigaste reparatören och på så sätt spara någon hundralapp – men priset speglar mer än bara reparationen, och det kan vara bra att noga undersöka vad du faktiskt får för pengarna. Bra, personlig service och reparatörer med stor erfarenhet kan kosta några kronor mer, men är absolut värt det i slutändan. Samtidigt kan större reparatörer och kedjor även köpa in reservdelar i större kvantiteter vilket gör att priset för dig som kund blir lägre.


Undersök reservdelarna

Om du har bestämt dig för att gå till en reparatör med din telefon är det klokt att undersöka vilka reservdelar de tänker använda. Är det originaldelar, reservdelar av hög kvalitet eller, om priset på reparationen verkar för bra för att vara sant, så kanske de använder reservdelar av lägre kvalitét. Läs även recensioner på sociala medier och olika sökmotorer för att se andra kunders erfarenheter av reparatören.


Att välja reparatör – eller laga själv?

Det finns många guider där ute för hur man kan laga sin telefon själv; många säger även att man kan spara tusenlappar. Men att lämna in den till en reparatör, som är expert på att laga huawei, sparar dig både tid och energi. Hur du gör i slutändan är såklart helt upp till dig, men här har du några tips på vägen.


Tre tips till att laga din Huawei själv

 1. Införskaffa rätt verktyg. Att pyssla med mobildelar krävs speciella verktyg för de små, små delarna som våra mobiler är byggda av.
 2. Införskaffa de reservdelar du behöver. Om du t.ex. ska byta skärm behöver du självklart skaffa dig en ny sådan; ofta kan dessa hittas för en billigare peng på internet och beställas så det kommer med posten efter några veckor. Undersök dock innan du beställer att reservdelarna håller hög kvalitét!
 3. Dags att lära sig reparera! Att reparera telefoner är ett pilligt jobb, men på Youtube finns många olika instruktionsvideos på hur du själv kan laga din Huawei. De allra flesta instruktionsvideorna är dock på engelska, vilket kan vara bra att veta innan man ger sig på att laga sin telefon själv. Lycka till!

Gå till en reparatör: Expressreparation med drop-in, lämna in eller skicka in med post?

En av fördelarna med att vända sig till en erfaren reparationsbutik av just Huawei är flexibiliteten. Vi på Swoppit är stolta över att erbjuda våra kunder flera olika lösningar; de flesta problemen kan vi åtgärda medan du väntar i vår butik, så tveka inte att komma förbi en av våra butiker på drop-in! Vi erbjuder såklart även andra lösningar; hör av dig till din närmaste Swoppit-butik så löser vi det tillsammans.


Tips på att få din Huawei att kännas som ny igen

Tiden sätter sina spår även i våra mobiler, och det kännas lockande att köpa sig en ny telefon så fort som den man har nu börjar bli lite seg eller krånglar. Här är fyra tips på hur du kan få din huawei att kännas som nästan ny igen:

 1. Byt batteri. Ett av de vanligaste problemen som får oss att tröttna på våra mobiler är att batteriet börjar bli segt eller laddar ur snabbt. Att byta batteri ger mobilen nytt liv, och du slipper att hela tiden oroa dig för om mobilen kommer att ladda ur när som helst.
 2. Ge mobilen en storstädning – utvändigt. Tvätta mobilen utvändigt, se till att skärmen blir av med fettfläckar och smuts. Använd tops och andra smarta redskap för att rengöra mobilens knappar och uttag.
 3. Ge mobilen en storstädning – invändigt. När gjorde du egentligen senast en backup av alla dina filer på mobilen, och har du uppdaterat din Huaweis operativsystem på sistone? Att se till att programvara använder sig av den senaste uppdateringen får ofta din mobil att fungera bättre och snabbare.
 4. ”Renovera” mobilen med nytt skal och skärmskydd. Om du börjar tröttna på din mobil fysiskt kan ett nytt skal pigga upp; idag finns det en hel uppsjö av olika skal på marknaden, från händiga plånboksfodral till hemsidor där du kan skapa egna. Passa gärna även på att införskaffa ett nytt skärmskydd till din huawei!

iphone skärmbyteLåt oss reparera din Huawei

Swoppits kompetenta tekniker får din mobil att må som ny igen.

Våra priser >

Mobilreparatör-Uppsala-1